0707-170 886 info@studentkaren.se

Årets vinnare av kunskapsäpplet valdes av utbildningsforum efter bästa nominering:

 

Oskar MacGregor (IBI)

Är en lärare som förtjänar att bli uppmärksammad för att han gör sitt arbete med stil, järnhand, hjärta och stort engagemang. Han är uppskattad och respekterad av många studenter på skolan inte bara för att han har gedigen och bred kunskap, utan även för att han behärskar även konsten att lära ut sin kunskap på ett bra, varierat, effektivt och underhållande sätt. I sina kurser håller han ett högt tempo och förväntar sig mycket av sina studenter samtidigt som han gör allt för att hjälpa dom att lyckas. Det är av denna lärare studenter får de där lilla extra som de behöver för att lyckas. Han engagerar sig mycket i sina föreläsningar. Justerar dom ständigt för att de ska bli bättre och effektivare. Oskar håller skickligt en lättsam ton samtidigt som han håller allvaret och lägger stort fokus på att ge sina studenter maximalt av sin kunskap. Det är just en sådan lärare som alla studenter behöver, älskar, respekterar och vill ha. Det finns ingen lärare som är mer förtjänt av guldäpplet än Oskar MacGregor!

Helena Granström (IIT)

Jag tycker Helena förtjänar en nominering. Hon kom till skolan och bland de första hon får göra är att vara kursansvarig för några av de största kurserna, samt göra om till exempel textureringskursen från grunden. Jag tycker hon har gjort om många kurser till det bättre, och jobbar för att göra det ännu bättre. I en mansdominerad bransch tycker jag att hon kämpat så himla bra, även om många kanske inte ser det. Hon förtjänar mer beröm för sitt goda arbete. Därför vill jag nominera Helena.

Kristina Ek (IHL)

Kristina bör få detta pris då hon är en mycket pedagogisk lärare som är mån om att sina studenter ska lära sig och förestå det som undervisas. Hon sitter på mycket kunskap som hon gärna förmedlar vidare och hon är intressant att lyssna på då hon verkligen brinner för sina ämnen hon undervisar i. Hon är en även en lärare som verkligen bryr sig om sina studenter, både vad gäller skolan och hur man mår där relaterat till uppgifter och praktik och även hur man mår utöver skolan vilket verkligen uppskattas!

Anna Larsson (IHF)

Hon får en att känna sig betydelsefull. Hon är tydlig med att vi ska veta vårt värde och suga i oss all kunskap vi har tillgång till. Hon är närvarande och ödmjuk. Hon lär oss att förstå helheter på ett jättebra sätt och är en otroligt bra och intressant föreläsare!

Ola Nyqvist (ING)

Med ett ständigt leende på läpparna, ett glatt humör och en stor gnutta empati har denna underbara Göteborgssnubbe lett mig och min klass genom tunga och kämpiga kurser. Kurser som man annars hade slitit sig igenom med blod, svett och tårar har man nu gått igenom med skratt, intresse och engagemang. Med fem olika färgpennor mellan fingrarna lägger du ner ett otroligt jobb på dina genomarbetade föreläsningar och gör dem roliga. Du bryr dig ständigt om att vi ska få de bästa verktygen inför tentor och prov och det märks verkligen att du vill att vi ska klara oss. Att du dessutom memorerar våra namn och har väldigt bra koll på vilka vi är tycker jag tyder på ett väldigt engagerat lärarskap. För att avsluta med ett riktigt ”Ola-citat” – ”men det är lugnt dåva?” 🙂 Tack Ola!

 

Grattis till er alla och fortsätt vara de goda pedagoger ni är!