Share Picture
Karriärmässan Framtid, en länk mellan studenter och arbetsliv

Karriärmässan Framtid 2017 vid Högskolan i Skövde

Ons 22.2.2017

Save the date! Lätt att komma ihåg:
”222″, ”Den sista onsdagen i februari”

Framtid – en viktig länk mellan studenter, näringsliv och
organisationer i regionen sedan 1985.

Framtid har fått ett nytt, eget hem!
Läs mer om Framtid på  adressen: 

Om Framtid

Framtid är en karriärmässa av studenter för studenter och arbetsliv. Framtid har långa rötter; den arrangeras årligen vid Högskolan i Skövde sedan 1985 av Studentkåren i Skövde.

Framtid lockar cirka 700-1000 besökare och 35-40 utställare varje år, och är en viktig mötesplats för studenter och arbetsliv:

Här skapas kontakter, vare sig det gäller examensarbete, mentorskap, extrajobb, arbete efter studierna, med mera. Men Framtid handlar inte bara om konkreta jobberbjudanden. Genom att prata med företagen och lyssna på inspirerande föreläsningar och presentationer på plats kan studenten också få en inblick i vad som krävs i sin tänkta karriär. Något som kanske hjälper studenten när hen ska välja inriktningar och olika kurser. Dessutom får man tips om hur man minglar, bygger sitt CV och skriver ansökningar.

För företag eller organisation är mässan ett utmärkt tillfälle att träffa de studenter som är framtidens talanger, drivna praktikanter eller kanske en ny sommarvikarie. Här finns förstås också möjlighet att informera om och marknadsföra sin arbetsplats. Det finns plats även för fackliga och ideella organisationer. Utställare har möjlighet att visa upp sin organisation och knyta värdefulla kontakter med över 7 000 välutbildade studenter för att träffa intressanta studenter inför sommarjobb, extrajobb, praktik, examensarbeten och arbete efter studierna.

Framtid avrundas med en kvällsmingel till vilken både företag och studenter är välkomna.

Du som redan är bekant med Framtid kanske märker att namnet har ändrats lite grann. I 2017 har vi valt att ge ett nytt definierande namn till Framtid:  definitionen Karriärmässan används i stället för de tidigare versionerna Arbetsmarknadsdagen eller Arbetsmarknadsmässan för att ha ett mer lockande namn som samtidigt är enkelt att uttala och läsa. Dessutom är namnet även internationellt besläktat som går att översätta direkt till engelska för att nå ut till våra internationella studenter. Vi tror att namnet Karriärmässan Framtid beskriver det fina och viktiga evenemanget mycket väl, och fungerar väldigt bra på många olika sätt.

Framtid 2017 arrangeras 32:a gången på onsdagen 22/2, och unikt för denna är att den genomförs i samband med Högskolan i Skövdes 40-års jubileum. Välkommen! Läs mer om Framtid 2017.