0707-170 886 info@studentkaren.se

Vårstämman 2017

av | feb 19, 2018 |

Vad är en stämma?

Stämmorna är Studentkårens högsta beslutande organ och är stora möten som sker två gånger per år, höststämman och vårstämman. På stämmorna rapporterar Kårordförande hur det senaste året har gått inom studentkåren. Utöver det behandlas förslag från medlemmar och verkställande organ, samt val till olika förtroendeuppdrag. Dessa möten är alltså er chans att få er röst hörd och tillsammans besluta om Studentkårens övergripande frågor.

På höststämman väljs ockås Kårordförande, Vice Kårordförande, Introgeneral och valberedningen in. På detta mötet kommer också fyllnadsval av marknadsförningsansvarig och evenemangsansvarig ske.

Engagemang kan leda till så mycket mer!

Som medlem har du möjlighet att lämna förslag (motioner), det gör du smidigt genom detta formulär. Senast den 3:e november ska du skicka in motionen så att vi hinner behandla den. Vill du lämna förslag men känner dig osäker på hur? Kårordförande hjälper dig gärna, han kontaktas via ordf@studentkaren.se.

Just nu pågår nominering till massor av olika positioner inom Studentkåren! Som student vid högskolan har du tagit ett steg närmare arbetslivet. Om du samtidigt väljer att engagera dig i Studentkåren kan du utveckla dina färdigheter ytterligare och få värdefull erfarenhet att visa upp som merit – samtidigt som du gör skillnad för dina medstudenter.

Ta chansen att nominera dig själv eller någon annan du anser lämplig! Vi är beroende av ert engagemang och de idéer ni sitter inne med. Du har kanske en idé om vad vi behöver göra redan nu, eller så får du det om ett par månader. Det enda vi kräver av dig som nominerad är att du har ett driv och en vilja till att hjälpa oss att utvecklas.

Olika nivåer av engagemang

”Engagemang – det är att vara delaktig i något och visa stort intresse för dess framgång.”

Ett engagemang i Studentkåren kan uttrycka sig på många olika sätt, du väljer själv vilken nivå av engagemang du vill lägga ner. Allt ifrån att komma med enstaka idéer till att arbeta heltid i organisationen är att engagera sig. Alla typer av engagemang är värdefullt för oss. Du lägger ner så mycket engagemang som du själv känner att du vill, orkar och har tid med.

Vad kan jag engagera mig i?

Fram till den och med 3:e november kan du nominera dig själv eller någon annan du tycker är lämplig till någon av nedanstående positioner.

Kårstyrelsen:

Kårordförande, Vice Kårordförande, Introgeneral, Evenemangsordförande, Marknadsföringsansvarig.

Valberedningen:

Består av minst 3 engagerade för att kunna lämna fram förslag på beslut till stämman.

Arbetsbeskrivningar:

KSValberedning.

Nominera  HÄR.

Du kan självklart också nominera i de brevlådor som finns uppställda i hus G/D.

________________________________________

P.S

Kårstyrelsen har möten öppna för alla medlemmar att närvara på. Detta sker på torsdagar kl 17:00 på studentkårens kansli. Meddela gärna ordförande några dagar innan om du vill närvara så vi vet att alla får plats. Om du har något som du vill att kårstyrelsen ska ta upp, meddela detta gärna veckan innan mötet. ordf@studentkaren.se