Om Oss

Utbildningsbevakning

Studentkåren sitter representerad i alla beslutande organ på Högskolan. Vi sitter med och granskar och godkänner kursplaner för att se till att föra in ett studentperspektiv. Vi tar emot ärenden från enskilda studenter som upplever problem med sin utbildning, specifika kurser eller lärare, och försöker att hjälpa till så gott vi kan. Vi finns representerade i disciplinnämnden, som hanterar fall där studenter står anklagade för t.ex. fusk.

Vi utser även studentrepresentanter i många olika arbetsgrupper, alltifrån tillfälliga arbetsgrupper för anställning av nya lärare upp till Högskolestyrelsen. Är du intresserad av att engagera dig? Just nu har vi flera poster lediga, kontakta gärna våran ordförande!

Arbetsmarknadsarbete

Tiden på Högskolan går oftast fortare än man tror. Rätt som det är så är utbildningen klar och så är det dags att söka jobb! För att underlätta den övergången för dig, arbetar Studentkåren mycket för att främja kontakter mellan studenterna och näringslivet. Vi arrangerar exempelvis den årliga arbetsmarknadsmässan Framtid där företag visar upp sig och du får möjlighet att prata om sommarjobb, examensarbeten och anställning efter utbildningen. Vi arrangerar även en del arbetsmarknadsdagar, gästföreläsningar och annat av intresse.

Är du intresserad av att hjälpa till i det här arbetet, för att få ytterligare kontakt med företag? Att arbeta under Framtidsmässan är ett fantastiskt tillfälle att få nära kontakt med företag inom området du ska jobba med. Kontakta vår projektledare för Framtid om du har funderingar eller intresse av att engagera dig!

Introduktion/nollning/inspark

I början av varje hösttermin anordnar Studentkåren i Skövde en större introduktion och till vårterminen ett mindre intro (på vissa platser även kallat nollning, inspark, etc), för att välkomna de nya studenterna till Högskolan och Skövde. Till vår hjälp har vi de ovärderliga faddrarna som har hand om studenterna från de specifika programmen. Med hjälp av faddrarna har vi allt ifrån lära-känna-varandralekar till fester, stadsvandringar i Skövde och det stora, årliga flottracet.

Studiemiljö arbete

Vi arbetar ständigt för att förbättra arbetsmiljön för dig som student. Vi går bland annat skyddsronder tillsammans med skolans skyddsombud och inspekterar alla lokaler. Våra sektioner och det studiesociala utskottet arbetar kontinuerligt med att förbättra studiemiljön på olika sätt. Vi arbetar även för jämställdhet och mot diskriminering på Högskolan.

Har du något att bidra med? Finns det något på skolan du stör dig på? Behövs det fler kylskåp någonstans? Har vissa lokaler dålig ventilation? Hör av dig till vår Kårordförande!

Studentkåren
SköSjuk
ESS
Vitae
Skills
SköSex
Safir
Underföreningar
Stäng meny
×
×

Varukorg